Restaurants

De Caron (barbecue) Hofeinde 59, 2330 Merksplas

De Kongo Markt 2-10, 2330 Merksplas

Lindehoeve Veldenbergstraat 97, 2330 Merksplas

 

Landlopersroute

Landloper op de fiets? Het kan! De Landlopersroute breit een groene lus langs de vier gevangenissen van de Noorderkempen.

De Rijksstrafinrichting van Merksplas, met haar gevangenisgebouwen, mooie kapel en rijkshoeve, prachtige dreven en landloperskerkhof, vormt een verplichte halte op het traject. Net als de voormalige Rijksweldadigheidskolonie van Wortel. Beide liggen in een weelderig groen decor. De kapel in Rijkevorsel-Achtel, de Sint-Catharinakerk, het begijnhof en het stadhuis van Hoogstraten, het Graafsbos en Carons Hofke in Merksplas en het Turnhoutse vennengebied zorgen voor nog meer fraais. 

Situering: Hoogstraten, Rijkevorsel, Merksplas en Turnhout.

Startplaats

Landloperskapel, Kapelstraat, 2330 Merksplas


Dodendraadroute 

De Dodendraadroute is een interactieve, recreatieve fietsroute van 37 km langs fietsknooppunten. Ze doorkruist zowel Belgisch als Nederlands grondgebied: Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Ravels, Merksplas en Hoogstraten. Veertien geïllustreerde borden langs het parcours informeren de fietser. Elf ingesproken verhalen zijn met QR-codes te beluisteren. Verder zijn er reconstructies van de dodendraad, een Schalthaus en schildwachthuisjes. De Dodendraadroute is startklaar. De fietsfolder is op deze site beschikbaar, evenals de ingesproken verhalen.

Startplaats

Baarle-Nassau: parking de Loswal
Hoogstraten: parking tegenover de Klapekster in Wortel-Kolonie
Merksplas: parking in Merksplas-kolonie
Baarle-Hertog: parking bij de kerk in Zondereigen
Ravels: parking aan de Grensweg in Weelde-Statie


Trappistenroute

 

Via de Trappistenroute fiets je van de trappistenabdij van Westmalle naar het trappistinnenklooster van Brecht. De wereldberoemde Westmalse dubbel en tripel worden nog steeds in de trappistenabdij van Westmalle gebrouwen. Drink onderweg een smakelijke Trappist om energie op te doen voor je verdere fietstocht. Gezondheid!

Afstand: Basistraject 44 km - Verkorting 30 km

Startplaats

Café Trappisten

  • Antwerpsesteenweg 487
    2390 Westmalle

 


Weilandroute

Het traject loopt over de drie dorpen die samen de gemeente Wuustwezel vormen. Gooreind, Loenhout en Wuustwezel-Centrum tonen al hun verscheidenheid met groene weiden en landerijen, met zijn oude dorpskernen, zijn bossen en parken.

Afstand: basistraject 51,6 km, verkorting westelijke lus 30,4 km, verkorting oostelijke lus 26,8 km

Startplaats

De Gasthuishoeve

  • Dorpsstraat 36
    2990 Wuustwezel

Maak een Gratis Website met JouwWeb